У Харкові на вторинному житловому ринку ціни після застою пішли угору

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kharkiv

На вторинному житловому ринку Харкова після незначних літніх коливань та періодичного завмирання ціни знову пішли угору. Такі дані оприлюднив Інформаційно-аналітичний центр компанії «Олімп Консалтинг».

За даними компанії, після двомісячного застою, у жовтні відбулося невелике зростання на  0,37%. Таким чином, середня вартість 1 кв. м. харківського вторинного житла піднялася до січневого рівня та складає наразі близько 541 $.

Читайте також: Тарифи на тепло і гаряче водопостачання можуть зрости на 16%

Зростання цін на вживане житло зафіксовано практично в усіх районах міста за виключенням Індустріального – тут ціна квадратного метра впала на 2 $ і вийшла на рівень 502 $.

Найдорожчим районом Харкова є Шевченківський. Тут ціна квадратного метра на вторинці додала у жовтні 3$ і нині оцінюється на найвищому у місті рівні - 646 $.  Найдешевшим районом залишається Основянський. У цьому районі квадратний метр б/в житла подорожчав одразу на 4$ за місяць, але залишився на найнижчому для міста рівні у 473 $ за кв. м.

У Новобаварському районі  житло, що було у використанні, наразі оцінюється у 504$ за кв. м, у Московському – 596 $ за кв. м., Слобідському – 530 $ за кв. м, а у Холодногорському – 535 $ за кв. м.

У Немишлянському та Київському районах вторинне житло коштує в середньому 525 $ та 561 $  за кв. м. відповідно.

Загалом за останіх 12 місяців житло на вторинному ринку Харкова впало в ціні на 2,7%.

У компанії «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.