Ринок вторинного житла у Львові: на роздоріжжі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Lviv4

У Львові на ринку вторинного житла ціни після літніх коливань майже завмерли. Невеликі цінові коригування відбуваються лише в межах окремих районів міста. Такі дані оприлюднив Інформаційно-аналітичний центр компанії «Олімп Консалтинг».

Як раніше повідомляв портал нерухомості «МЕтри», на початку липня б/в квартири у місті почали дорожчати, але у серпні відбувся обвал на 4,8% з подальшим зниженням цін у вересні на 0,13%.

Читайте також: У історичних районах українських міст проектуватимуться тільки підземні паркінги

У жовтні ж ціни знизились лише у Личаківському та Сихівському районах, у Шевченківському ціни залишились на вересневому рівні, а в решті районів відбувся невеликий ріст.

Середня вартість 1 кв. м. вторинного львівського житла за підсумками жовтня, як і місяць тому, складає близько 787 $ за кв. м.

За інформацією «Олімп Консалтинг», найдорожчий район Львова – Галицький додав по 2$ на кожному квадратному метрі вторинного житла. Тож тепер тут середня ціна визначається на рівні 964 $ за кв. м. Найдешевший - Шевченківський, де ціни на житло такого класу не змінюються вже два місяці, залишилися на рівні 716 $ за кв. м.

У Сихівському районі житло, що було у використанні, наразі оцінюється у 724$ за кв. м, у Личаківському – 797 $ за кв. м., Залізничному – 759 $ за кв. м., а у Франківському – 763 $ за кв. м.

У компанії «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.