На ринку вторинного житла Києва ціни досягли мінімального у 2018 році рівня

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
kyiv

У Києві на ринку вторинного житла ціни продовжують невпинне зниження і за підсумками листопада досягли мінімального у 2018 році рівня 975 $ за кв. м. Про це свідчать дані, оприлюднені Інформаційно-аналітичним центром Компанії «Олімп Консалтинг».

За інформацією компанії, у листопаді на столичному ринку старого житла ціни знизились на 0,2%. Всього за останніх 12 місяців безперервне цінове падіння склало 4,8%.

Читайте також: Оренда житла у Києві за півроку здорожчала на 19%

Найвищими ціни на вторинне житло, залишаються у Печерському районі. Водночас, це район, де житло дешевшає найвищими темпами у столиці. Зокрема, у жовтні квадратний метр б/в житла тут втратив в ціні не 1-2$, як у решті районів, а одразу 10$. У листопаді падіння склало 3 $ на кожному квадратному метрі. Тож тепер печерське житло оцінюється у середньому в 1643 $ за кв. метр.

Високий рівень цін залишається у Шевченківському районі - тут квадратний метр старого житла за минулий місяць втратив у вартості 1$ і вийшов на рівень 1041 $ за кв. м.

Найдешевше житло розташовується в лівобережній частині міста. Так, у Деснянському районі вторинне житло коштує вже близько 771 $ за кв метр. У Дніпровському та Дарницькому районах б/в квартири оцінюються на рівні 848 $ та 854 $ за кв. м. відповідно.

На правобережній частині Києва найдешевше вторинне житло розташоване у Святошинському районі – тут воно коштує в середньому 831 $ за кв. метр. Дещо вище житло котується у Солом’янському районі. Тут б/в квартири оцінюються у 900 $ за кв. м. Подільський район – єдиний, де у листопаді ціни впали як і у Печерському на 3$ за кв. метр і опустились до рівня 942 $.

У Голосіївському та Оболонському районах старі квартири коштують 954 $ та 967 $ за кв. метр.

У «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.