Екс-очільник столиці Іван Салій закликав Генпрокурора не зупиняти будівництво в Одесі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
салий

Колишній керівник міста Києва та діючий Президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів Іван Салій звернувся до Генерального прокурора України Юрія Луценка з відкритим листом.

Як зазначив Іван Салій, звернутися з відкритим листом спонукало рішення Генпрокурора щодо проведення зупинки в Одесі усього будівництва.

Читайте також: У Одесі на місяць заморозять всі будівельні роботи

«Зупинити будівництво, навіть безпідставно, – запросто. Відновити, як у Києві Гостиний двір, Хрещатик 5, Інститутську 3, Центральний гастроном та ще до 700 незавершених будівництв, – потрібен геній, бо зупиниться технологічний процес будівництва, втратяться робочі місця», - зазначив екс-очільник столиці.

На думку Івана Салія, проблема не в забудовниках чи архітекторах. Все зло від державних та муніципальних чиновників, монополій на енергоресурси, а також від силовиків, включаючи прокуратуру і СБУ, їх «тітушок» та громадських активістів.

«Силовики і «смотрящі» від «коаліції» управляють дозволами, створюють проблеми, і за побори (з кожного квадратного метра) видають ці папірці з кучою проблем, які потім самі ж і перевіряють, і забирають», - упевнений Іван Салій.

Президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів поінформував генпрокурора, що його публічні заяви про боротьбу з корупцією на «смотрящіх» не вплинули – вони «дожимають» поборами навіть гігантів. У той же час, на його думку, розшук та переслідування попередників з ДАБІ, міських голів за давні справи - марна трата часу.

З повним текстом звернення можна ознайомитись тут.