Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів закликала підвищити ввізне мито для російської мінвати

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Saliy3

Президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів Іван Салій звернувся до Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Голови Ради Федерації роботодавців України Дмитра Олійника із закликом про захист вітчизняних виробників утеплювачів на основі мінеральної вати.

"Ще донедавна Україна здолала імпортну залежність на ринку виробів з мінеральної вати і розпочала її експорт. Та в 2018 році склався гострий дефіцит утеплювачів на основі мінеральної вати – попит зростає, потужності недостатні. Ринок відреагував класично: ціни різко зросли, бо дефіцит, дилерам встановили квоти, зменшили експорт та лавиноподібно і безконтрольно зріс імпорт, в тому числі і з Росії», - наголосив Іван Салій.

Очільник Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів звернув увагу на те, що продукція Російської Федерації продається в Україні за цінами, значно нижчими вітчизняних. Це говорить про наявність демпінгу.

«Демпінг став можливим ще й тому, що ввізне мито української аналогічної продукції в Російську Федерацію складає 10%, а в Україну ввізне мито мінеральної вати з Російської Федерації (код УКТ ЗЕД 6806100000) становить лише 5%, тобто, в 2 рази менше», - зазначив експерт.

Читайте також: Екс-очільник столиці Іван Салій закликав Генпрокурора не зупиняти будівництво в Одесі

Для запобігання демпінгу цін мінеральної вати (код УКТ ЗЕД 6806100000) Російської Федерації, президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів пропонує встановити ввізне мито 10% (замість 5%), що буде дорівнювати ввізному миту на мінеральну вату українського виробника.

З повним текстом звернення можна ознайомитись тут.