У новому році ринок вторинного житла Києва опинився на роздоріжжі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Goloseevo

У Києві на ринку вторинного житла ціни після досягнення мінімального у 2018 році рівня 975 $ за кв. м. почали рухатись різноспрямовано і в середньому за підсумками грудня залишились на тому самому рівні. Про це свідчать дані, оприлюднені Інформаційно-аналітичним центром Компанії «Олімп Консалтинг».

Найвищими ціни на вторинне житло, залишаються у Печерському районі. Водночас, це район, де житло і досі дешевшає найвищими темпами у столиці. Зокрема, у грудні падіння склало 2 $ на кожному квадратному метрі. Тож тепер печерське житло оцінюється у середньому в 1641 $ за кв. метр.

Читайте також: Ринок житлової нерухомості – 2019: що рік прийдешній нам готує

Високий рівень цін залишається у Шевченківському районі - тут квадратний метр старого житла за минулий місяць втратив у вартості 1$ і вийшов на рівень 1040 $ за кв. м.

Найдешевше житло розташовується в лівобережній частині міста. Так, у Деснянському районі вторинне житло подешевшало ще на 1$ за кожний квадратний метр, тому коштує вже близько 770 $ за кв метр. У Дніпровському та Дарницькому районах б/в квартири оцінюються на рівні 847 $ та 855 $ за кв. м. відповідно.

На правобережній частині Києва найдешевше вторинне житло розташоване у Святошинському районі. Але за останній місяць воно додало по 2$ на кожному метрі і тепер коштує в середньому 833 $ за кв. метр. Дещо вище житло котується у Солом’янському районі. Тут б/в квартири оцінюються у 901 $ за кв. м. У Подільському районі у грудні ціни впали на 1$ за кв. метр і опустились до рівня 941 $ за кв. метр.

У Голосіївському районі старі квартири подорожчали одразу на 3$ за к. метр і коштують 957 $. У Оболонському – навпаки, ціна квадратного метра впала на 1$ і вийшла нарівень 966 $ за кв. метр.

У «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.

kyiv