У Харкові підскочили ціни на вторинному ринку житла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
?????????????????????????????????????????????????????????

На вторинному житловому ринку Харкова ціни помітно підскочили угору. Зокрема, за останніх 3 місяці б/в квартири в Харкові додали в ціні 8 $ на кожному квадратному метрі. Такі дані оприлюднив Інформаційно-аналітичний центр компанії «Олімп Консалтинг».

За даними компанії, у грудні ціни в місті зросли на 0,55% , таким чином, середня вартість 1 кв. м. харківського вторинного житла складає наразі близько 547 $.

Читайте також: Ринок житлової нерухомості – 2019: що рік прийдешній нам готує

Зростання цін на вживане житло зафіксовано практично в усіх районах міста за виключенням Індустріального – тут ціна квадратного метра впала на 2 $ і вийшла на рівень 499 $.

Найбільше подорожчання у грудні відбулося у Основянському районі, який наразі є найдешевшим у місті. Тут вартість квадратного метра б/в житла зросла одразу на 9$ і вийшла на рівень 495 $.

Найдорожчим же районом Харкова залишається Шевченківський. Тут ціна квадратного метра на вторинці вчергове додала за місяць 2$ і нині оцінюється на найвищому у місті рівні - 650$.

У відносно дорогому Московському районі вартість квадратного метра б/в житла зросла на 3$ і вийшла на рівень 603 $.

У Новобаварському районі  житло, що було у використанні, подорожчало до рівня 507$ за кв. м, у Слобідському – 535 $ за кв. м, а у Холодногорському – 539 $ за кв. м.

У Немишлянському та Київському районах вторинне житло коштує в середньому 528 $ та 566 $  за кв. м. відповідно.

Загалом житло на вторинному ринку Харкова оцінюється вже на 0,9% вище ніж рік тому.

У компанії «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.