Львівський ринок вторинного житла закрив 2018 рік невеликим ціновим зростанням

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Lviv6

У Львові на вторинному житловому ринку після довготривалого падіння та незначних літніх коливань вже другий місяць спостерігається поступове зростання цін.

Такі дані оприлюднив Інформаційно-аналітичний центр компанії «Олімп Консалтинг».

Читайте також: Ринок житлової нерухомості – 2019: що рік прийдешній нам готує

 За даними компанії, після невелике листопадового зростання на 0,13%, у грудні вторинне житло подорожчало ще на 0,25%. Таким чином, середня вартість 1 кв. м. львівського вторинного житла повернулася до липневого рівня 790 $.

Зростання цін на вживане житло зафіксовано практично в усіх районах міста за виключенням Залізничного та Галицького, де ціни залишилися на тому ж рівні, що і місяць тому, тобто 760$ за кв. м та 966$ за кв. м відповідно.

Найбільше у грудні подорожчало житло у Сихівському районі – тут ціна квадратного метра додала одразу 6$ і вийшла на рівень 729 $.

У Личаківському районі ціни зросли по 4$ на кожному квадратному метрі вторинного житла. Тож тепер тут середня ціна визначається на рівні 802 $ за кв. м.

У Шевченківському та Франківському районах ціни на житло такого класу подорожчали у грудні на 2$ за кв. м і вийшли на рівень 719 $ за кв. м. та 766 $ за кв. м. відповідно.

Загалом, після річних коливань б/в квартири у Львові оцінюються на 1,7% менше ніж рік тому.

У компанії «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.

lviv