Створений за участю засновника Facebook фонд спрямує півмільярда доларів на доступне житло

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Mark

У США засновано новий інвестиційний фонд, який спрямує $ 500 млн на будівництво доступного житла в Сан-Франциско. Фонд створено за участі компанії Facebook, Chan Zuckerberg Initiative (організація, заснована засновником Facebook Марком Цукербергом та його дружиною Прісциллой Чан) і ряду інших організацій.

Про це йдеться в прес-релізі створеного фонду.

У Сан-Франциско через бум IT-компаній приріст населення випереджає темпи спорудження житла, а ціни на квартири різко піднялися. У прес-релізі фонду зокрема повідомляється, що через відсутність доступного житла в Сан-Франциско сім'ї з низьким і середнім рівнями доходу змушені залишати регіон. Сім'я з двох осіб, які працюють та мають рівень доходу близько $ 62 тис. на рік, може дозволити жити тільки на 5% території Сан-Франциско.

Тому новостворений інвестфонд планує залучити $ 500 млн і побудувати близько 8 тисяч будинків протягом найближчих 10 років. Фонд уже залучив $ 260 млн. Першу виплату отримає East Bay Asian Local Development Corporation. Кошти, зібрані фондом, також будуть спрямовані на технічне обслуговування будинків, де вже живуть 175 тис. сімей.

Читайте також: У 2019 році фінансування житлових програм збільшать за рахунок місцевих бюджетів

Як зазначила Прісцилла Чан, притаманний регіону підприємницький дух, його орієнтація на прогрес і справедливість допоможуть створити спільні, продумані і нові рішення, щоб зробити житло доступним. «Ми раді приєднатися до різноманітної коаліції громадських і релігійних лідерів, захисників, благодійних організацій та бізнесу, щоб підтримати творчі та ефективні рішення житлової кризи» - сказала співзасновник Chan Zuckerberg Initiative.