У 2019 році фінансування житлових програм збільшать за рахунок місцевих бюджетів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У 2019 році фінансування житлових програм буде забезпечено не лише за рахунок коштів Державного бюджету, а й за рахунок місцевих бюджетів.

Зокрема, як повідомили у Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву, у кількох регіонах України вже ухвалено фінансування низки житлових програм таких як «Пільгове молодіжне кредитування» та «Доступне житло».

На поточний 2019 рік  передбачено виділення коштів із місцевих бюджетів у розмірі 189,3 млн.грн. Відповідно до проектів рішень місцевих рад розгляд яких відбудеться на сесіях у лютому та березні передбачено збільшення до 240,7 млн. грн вже в першому кварталі цього року.

Найбільше коштів для фінансування житлових програм передбачено у Харківській області - 70 млн.грн, Миколаївській – 35,312 млн.грн, Івано-Франківській – 16,591 млн. грн, Запорізькій – 13 млн.грн та Полтавській – 11,885 млн.грн.

Читайте також: Для участі у державних житлових програмах онлайн можна подати тільки заявку

Як раніше повідомляв портал МЕтри, у 2019 році на реалізацію пільгових житлових програм Державним бюджетом передбачено понад 256 млн. грн. Втім, не всі вони підуть на надання підтримки черговим сім’ям, які потребують поліпшення житлових умов.