Мінветеранів та Мінрегіон розроблять нову програму забезпечення житлом ветеранів АТО/ООС та ВПО

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Gytlo-oosМіністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України спільно з новоствореним Міністерством у справах ветеранів України розроблятимуть нову бюджетну програму, щодо забезпечення житлом учасників бойових дій, зокрема ветеранів АТО/ООС та внутрішньо переміщених осіб з їх числа.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе за підсумками робочої зустрічі з міністром у справах ветеранів України Іриною Фріз.

“За офіційними даними сьогодні в Україні налічується близько 326 тисяч учасників бойових дій, зокрема, ветеранів АТО. Ще майже 1,4 млн внутрішньо переміщених осіб взято на облік. Тому спільно з Мінветеранів наразі домовилися про спільну роботу щодо вирішення цього питання. Його зможе врегулювати тільки нова окрема бюджетна програма”, - сказав Лев Парцхаладзе.

Парцхаладзе нагадав, що минулого року Урядом була прийнята вдосконалена програма щодо забезпечення українців доступним житлом, яка, зокрема, передбачає 50%-у компенсацію вартості житла за рахунок бюджетних коштів для учасників АТО і ВПО. “Ця програма працює, проте звісно цього недостатньо, щоб забезпечити житлом всіх, хто цього потребує. Тому наразі вивчаємо можливі механізми впровадження окремої нової програми на державному рівні, яка б стосувалась саме цих категорій громадян”, - додав заступник міністра.

Читайте також: На реалізацію пільгових житлових програм у Держбюджеті-2019 передбачено понад 256 млн. грн.

Як повідомили у прес-службі Мінветеранів, під час зустрічі Ірина Фріз та Лев Парцхаладзе ініціювали спільним листом звернутись до Міністерства фінансів України щодо запровадження нової бюджетної програми для забезпечення житлом ветеранів АТО/ООС і внутрішньо переміщених осіб.