Суд заарештував 10 київських житлових комплексів Войцехівського

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Voicehovsky

Печерський районний суд міста Києва заарештував низку нерухомих об'єктів компанії Укогрупп, серед яких 10 житлових комплексів та офісний центр у столиці. Ухвала суду з таким рішенням оприлюднена в єдиному судовому реєстрі.

Під час кримінального провадження встановлено, що фактичний керівник групи компаній «Укогруп» у період 2011-2014 років організував групу, яка, зокрема, самовільно займала земельні ділянки та будувала на них житлові будинки і торгово-офісні центри, ухилялася від сплати податків, привласнювала чуже майно тощо.

«Впродовж 2012-2014 років, службові особи групи компаній «Укогруп», діючи в складі організованої групи, самовільно, всупереч встановленому порядку, на території міста Києва зайняли земельні ділянки та незаконно розпочали на них самовільне будівництво житлових та офісно-торгово-житлових комплексів», - йдеться в судовій ухвалі.

В документі наведено перелік 40 об'єктів, будівництво яких «Укогруп» здійснювалося незаконно. З метою забезпечення збереження активів, на 14 з них суд наклав арешт та передав в управління Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Під арешт потрапили наступні об’єкти у Києві:

- ЖК «Нова Хвиля», по вул. Харківське шосе, 15-А;

- ЖК «Милославський», вул. Милославська, 31-В;

- ЖК «Совські ставки», вул. Кіровоградська, 70;

- ЖК «Синьоозерний» на перетині проспектів Правди і Гонгадзе;

- Офісний центр «Домініон», вул Ушинського, 40;

- ЖК «Флагман» по вул. Лобачевського, 7;

- ЖК «Родинний затишок» по бульвару Гашека, 20,22,24;

- ЖК «Олімпійське містечко» (ЖК «Панорамне містечко», ЖК «Панорамний», наразі – «Деміївський квартал») по вул. Ракетної, 24;

- ЖК «Східна Брама» по вул. Світлої, 3;

- ЖК «Сосновий бір» по вул. Олевської;

- ЖК «Науковий» по вул. Петропавлівській, 40.

- нежитлові приміщення на I-му та ІІ-му поверсі, об'єкту житлової нерухомості загальною площею 571.6 кв.м, по вул. Петропавлівській, 40;

- незавершене будівництво квартирного (багатоповерхового) будинку, об'єкт житлової нерухомості загальною площею 23763.3 кв.м., на земельній ділянці площею 14354, 37 кв.м, по вул. Петропавлівській, 40.

Також арешт було накладено на відділи продажів ЖК «Совські ставки», ЖК «Синьоозерний» та ЖК «Східна Брама».

Компанію Укогрупп пов'язують зі скандальним київським забудовником Анатолієм Войцехівським, який був затриманий 15 липня 2016 року. Однак з під варти його звільнили під заставу 14 млн. гривень.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, Анатолію Войцеховському і двом керівникам підконтрольних йому підприємств (серед яких ЗМІ найчастіше називають "УКО-груп" і "Сіті-груп") інкриміновано вчинення у складі організованої групи кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28 та ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків), ч.3 ст.28 та ч.ч.3,4 ст.197-1 (самовільне будівництво), ч.5 ст.191 (привласнення майна), ч.3 ст.28 та ч .2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.