Молодіжне житлове кредитування вже 2 роки не фінансується державою

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Komnatnyy3

Вже два роки поспіль програма пільгового житлового кредитування молоді не фінансується з загального фонду держбюджету. Вона існує за рахунок місцевих бюджетів та власних коштів Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Про це заявив перший заступник голови правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний 7 жовтня в ефірі «Громадського радіо».

«На сьогодні в місцевих бюджетах передбачений 91 млн. грн. на надання пільгових кредитів. 24 млн. грн. — за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла. Це відверто мало. А у черзі на отримання пільгових кредитів стоїть зараз понад 12 тисяч сімей. Із такими асигнуваннями ми у поточному році можемо забезпечити лише 300 сімей. У докризові часи ми забезпечували 3-3,5 тисячі сімей щорічно, адже отримували від держбюджету 150 -200 млн. грн.», - зазначив Сергій Комнатний.

Наразі в Україні, за словами першого заступника голови правління Держмолодьжитла, 650 тисяч громадян, які потребують покращення житлових умов. Це без врахування внутрішньо переміщених осіб, яких ще близько 200 тис. Із цих 650 тисяч, 68 тисяч - молоді громадяни. За роки діяльності Держмолодьжитла 37 тис. сімей стали власниками житла за сприяння цієї установи.