Вторинне житло Києва у лютому ненадовго подешевшало (Інфографіка)

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
kyiv2

На вторинному житловому ринку Києва у лютому зафіксоване цінове зниження на 0,1%. Втім, це вже швидше тимчасове коливання, оскільки загальна цінова тенденція ринку країни демонструє зростання. Про це свідчать дані Інформаційно-аналітичного центру Компанії «Олімп Консалтинг».

У компанії звернули увагу на те, що ціни на старе житло столиці зупинилися ще у грудні 2018 року після досягнення мінімального річного рівня 975 $ за кв. м. У січні поточного року середня вартість б/в житла раптово подорожчала до рівня 979 $ за кв. м., а у лютому скоригувалась до 978 $ за кв. м.

Віце-президент ВОО «Ліга експертів України» Андрій Гусельников впевнений, що ціни на вторинне житло в Києві вже досягли свого мінімума і далі рухатимуться вгору.

«З 23 обласних центрів України ми у 16 бачимо позитивну цінову динаміку. Гадаю, в цьому році в усіх крупних регіональних центрах ми побачимо зростання на 2-5%», - зазначив експерт.

Читайте також: Кияни назвали кращі райони столиці

За інформацією «Олімп Консалтинг» житло, що було у використанні, у лютому подешевшало в усіх районах міста на 1 $ за кв. метр.

Таким чином, у найдорожчому районі столиці - Печерському б/в житло оцінюється у середньому в 1632 $ за кв. метр.

У другому за дорожнечею Шевченківському районі квадратний метр вторинного житла коштує 1040 $ за кв. м.

Найдешевше житло розташовується в лівобережній частині міста. Так, у Деснянському районі вторинне житло наразі оцінюється у 774 $ за кв метр. У Дніпровському та Дарницькому районах б/в квартири оцінюються на рівні 852 $ та 858 $ за кв. м. відповідно.

На правобережній частині Києва найдешевше вторинне житло розташоване у Святошинському районі, де воно коштує в середньому 838 $ за кв. метр. Значно вище житло котується у Солом’янському районі. Тут квартири, які були у використанні, оцінюються приблизно у 908 $ за кв. м. У Подільському районі такі квартири коштують 946 $ за кв. метр.

У Голосіївському районі старі квартири коштують наразі 959 $ за кв. м. У Оболонському ціна квадратного метра вийшла на рівень 971 $ за кв. метр.

У «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.

kyiv1