Антимонопольний комітет оштрафував операторів Е-майданчиків по оцінці нерухомості

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Agia

Антимонопольний комітет України оштрафував за ненадання інформації його Державному уповноваженому операторів електронних майданчиків з оцінки майна: компанію Ві Ай Пі Департамент (авторизована е-майданчик Оцінка.online) та ТОВ "Про закупівлі". Про це повідомила Державний уповноважений в АМКУ Агія Загребельська.

«Сьогодні на засіданні Тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету України були прийняті рішення, якими визнано вчинення порушення у вигляді неподання інформації на вимоги державного уповноваженого Комітету та накладено штрафи на ПП «ВІ АЙ ПІ ДЕПАРТАМЕНТ» у розмірі 1 000 000 та ТОВ «Про закупівлі» у розмірі 100 000 гривень», - написала вона на своїй сторінці Facebook.

Розгляд справ про інформаційні порушення ТОВ «Акцепт онлайн» та ПП «ІНФОРМАЦІЙНО - КОНСАЛТИНГОВИЙ ЦЕНТР АСБОУ», за словами Агії Загребельської, перенесено на 08 квітня 2019 року у зв’язку з відсутністю в Комітеті інформації про їх дохід (виручку) за 2018 рік, в тому числі через неподання фінансової звітності станом на початок березня.

Як раніше повідомлялося, з липня минулого року всі продавці або покупці нерухомості зобов'язані звіряти ціни на свої квартири, приміщення, будинки і землю з базою Фонду державного майна. При цьому, як зазначали низка експертів нерухомості, розцінки на доступ до бази значно подорожчали за короткий термін. Водночас, прибутки на цих операціях отримують приватні компанії-оператори. Сам Фонд Держмайна доходів від таких операцій не має.