В Україні 36 зі 100 забудовників отримують відмови у Держархбудінспекції

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
1111

В Україні близько 36 зі 100 забудовників отримують відмови у Державній архітектурно-будівельній інспекції. Такі дані оприлюднила громадська організація “Офіс ефективного регулювання” (BRDO).

Як зазначили у  BRDO,  92.5% відмов забудовники отримують через неповний обсяг проектної документації. Житлових будинків та квартир стосуються 33.5% відмов. А якщо розглядати статистику відмов в розрізі регіонів, то 29% усіх відмов припадає на Київську область.

У BRDO впевнені, що отримання дозвільної документації в ДАБІ - це «справжнє пекло для забудовників». Застарілі процедури та непрозорі схеми заважають розвитку та веденню бізнесу.

«Застарілі процедури, непрозорі схеми, невмотивовані відмови і відсутність онлайн подачі заважають розвитку та веденню бізнесу. Значно полегшити цей процес може створення Е-кабінету забудовника», - вважає керівник сектору «Будівництво» BRDO Олена Шуляк.

На думку представників цієї організації, створення Е-кабінету забудовника з можливістю онлайн подачі документів і низкою сучасних інструментів може стати тим рішенням, яке не лише зробить процес простішим та більш відкритим, а й зможе побороти корупцію у сфері будівництва.