Вторинне житло Києва у березні подорожчало (Інфографіка)

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
kyiv1

На вторинному житловому ринку Києва у березні відбулося прогнозоване цінове зростання на 0,31%. Про це свідчать дані Інформаційно-аналітичного центру Компанії «Олімп Консалтинг».

Таким чином, у найдорожчому районі столиці - Печерському б/в житло оцінюється у середньому в 1635 $ за кв. метр.

У другому за дорожнечею Шевченківському районі квадратний метр вторинного житла коштує 1042 $ за кв. м.

Найдешевше житло розташовується в лівобережній частині міста. Так, у Деснянському районі вторинне житло наразі оцінюється у 777 $ за кв метр. У Дніпровському та Дарницькому районах б/в квартири оцінюються на рівні 855 $ та 861 $ за кв. м. відповідно.

На правобережній частині Києва найдешевше вторинне житло розташоване у Святошинському районі, де воно коштує в середньому 840 $ за кв. метр. Значно вище житло котується у Солом’янському районі. Тут квартири, які були у використанні, оцінюються приблизно у 911 $ за кв. м. У Подільському районі такі квартири коштують 948 $ за кв. метр.

У Голосіївському районі старі квартири коштують наразі 962 $ за кв. м. У Оболонському ціна квадратного метра вийшла на рівень 974 $ за кв. метр.

У «Олімп Консалтинг» зазначають, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, фахівці ринку нерухомості очікують поступове зростання на ринку вторинного житла столиці. Зокрема, віце-президент ВОО «Ліга експертів України» Андрій Гусельников впевнений, що ціни на вторинне житло в Києві вже досягли свого мінімума і далі рухатимуться вгору.

«З 23 обласних центрів України ми у 16 бачимо позитивну цінову динаміку. Гадаю, в цьому році в усіх крупних регіональних центрах ми побачимо зростання на 2-5%», - зазначив експерт.

kyiv2