Забудовник столичного Протасового Яру не збирається відмовлятись від будівництва

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
3

Скандальний забудовник Протасового Яру у Києві ТОВ «Дайтона Груп» не збирається відмовлятись від планів забудови даної території. Відповідну позицію забудовник оприлюднив на офіційному сайті компанії.

«Отримання дозвільних документів на ведення будівельних робіт і початок робіт з огородження ділянки спровокувало новий етап негативу і активної pr-кампанії проти забудовника ТОВ «Дайтона Груп». Основним аргументом «противників» будівництва є нібито «знищення 4 га зелених насаджень міського парку»», - йдеться у заяві ТОВ «Дайтона Груп».

На думку забудовника, паркова зона Протасового Яру на даний момент є "невпорядкованим стрімких схилом, порослим в хаотичному порядку деревами, кущами і бур'янами". А після будівництва на площі в 2,78 га з'явиться багатофункціональний комплекс за принципом «місто в місті».

У компанії вважають, що всі дії ТОВ «Дайтона Груп» у якості забудовника і девелопера, відповідають нормам українського законодавства. Свої інтереси вони готові відстоювати в судовому порядку.

«Цивілізованим і єдино можливим для себе варіантом реагування на подібні заяви ми вважаємо роботу у правовому полі. Ми готові захищати і відстоювати інтереси компанії і наших інвесторів в судовому порядку», - заявляють у ТОВ «Дайтона Груп».

Нагадаємо, намагання забудовника звести на площі понад 2 га Протасового Яру Києва багатофункціональний комплекс призвело до активних протестів громадськості, які вимагають зберегти цю зелену зону столиці.

У Київській міській держадміністрації 3 травня відбулося засідання Комісії з перевірки інформації щодо об’єктів будівництва, які викликають суспільний резонанс на території міста Києва. У результаті Комісія рекомендувала забудовнику утриматись від виконання будь-яких робіт до прийняття остаточного рішення. Також з цього питання було погоджено створення робочої групи, до якої увійдуть представники ініціативної громадськості.