Вторинне житло Києва у травні незначно подорожчало (Інфографіка)

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
kyiv

На вторинному житловому ринку Києва у травні відбулося невелике цінове зростання на 0,1%. Про це свідчать дані Інформаційно-аналітичного центру Компанії «Олімп Консалтинг».

Вторинне житло у травні подорожчало майже в усіх районах столиці за виключенням Печерського та Подольського. Таким чином, у все ще найдорожчому районі столиці - Печерському б/в житло після здешевлення на 2$ за кожний квадратний метр коштує у середньому 1631 $ за кв. метр, а у Подольському після падіння на 1$ за кв. метр – 946 $ за кв. метр

У другому за дорожнечею Шевченківському районі квадратний метр вторинного житла коштує 1044 $ за кв. м.

Найдешевше житло розташовується в лівобережній частині міста. Так, у Деснянському районі квадратний метр вторинного житла навіть після здорожчання на 2 $ у травні наразі оцінюється лише у 781 $. У Дніпровському та Дарницькому районах б/в квартири подорожчали на 1$ за кожний кв. метр і тепер оцінюються на рівні 857 $ та 863 $ за кв. м. відповідно.

На правобережній частині Києва найдешевше вторинне житло розташоване у Святошинському районі, де воно коштує в середньому 842 $ за кв. метр. Значно вище житло котується у Солом’янському районі. Тут квартири, які були у використанні, оцінюються приблизно у 913 $ за кв. м. У Голосіївському районі такі квартири коштують 964 $ за кв. метр.

У Оболонському ціна квадратного метра вийшла на рівень 976 $ за кв. метр.

У «Олімп Консалтинг» зазначають, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, фахівці ринку нерухомості очікують поступове зростання на ринку вторинного житла столиці. Зокрема, віце-президент ВОО «Ліга експертів України» Андрій Гусельников впевнений, що ціни на вторинне житло в Києві вже досягли свого мінімума і далі рухатимуться вгору.

«З 23 обласних центрів України ми у 16 бачимо позитивну цінову динаміку. Гадаю, в цьому році в усіх крупних регіональних центрах ми побачимо зростання на 2-5%», - зазначив експерт.

kyiv1