У Києві надто багато будують житла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У третьому кварталі 2016 року продажі відкрилися в 16 житлових комплексах в Києві. З урахуванням того, що в 7 житлових комплексах стартували продажі у нових чергах, сумарна кількість квартир, які поповнили ринок, сягає 6 тис. одиниць. Всього в столиці України нерухомість продається в 215 комплексах, що приблизно на 8% більше в порівнянні з осінню минулого року. Про це повідомляє City Development Solutions.

За 9 місяців 2016 року ринок житла поповнився 41 житловим проектом із загальним обсягом пропозиції більш 14 000 квартир. А стан попиту призвів до того, що у вересні 2016 року структура ринку первинної житлової нерухомості виглядала наступним чином: питома вага проектів бюджетного сегмента виріс до 75,5% в структурі ринку. Бізнес клас і преміум клас склали 18,7 і 5,9% відповідно.

Проекти економ класу за підсумками 9 місяців в середньому подешевшали на 8,5%, що пояснюється як триваючим ціновим демпінгом, так і виходом нових проектів з низькими цінами. Девелопери намагаються максимально здешевити загальний бюджет покупки як за рахунок зменшення площі квартир, так і за рахунок ціни.

“Хто це все купує? Чи не починає ринок житла нагадувати нову мильну бульбашку? Зниження обсягів продажів, що спостерігалося навесні і влітку 2016 року, не злякало гравців ринку, які впевнено стартують на нових масштабних майданчиках. Швидше за все, в найближчому майбутньому ринок очікують масштабні цінові війни девелоперів, які масово рекламують свої об’єкти через знижки та акції. Ну що ж, чекаємо квартири по 10 000 доларів”, – нарікає директор City Development Solutions Ярослава Чапко.