Заступник столичного голови виступив за добудову об’єкту Войцеховського, який суд постановив знести

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
1112

Колишній директор будівельної фірми «Т.М.М.» і КП «Житлоінвестбуд-УКБ», а також діючий заступник голови КМДА Вячеслав Непоп висловився на підтримку добудови одного з об’єктів скандального забудовника Войцеховського - житлового комплексу «Перспектива» на вул. Драйзера, 40 у Деснянському районі Києва.

Про це повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації.

Як повідомляє прес-служба КМДА, архітектурно-містобудівна рада одностайно підтримала проект детального плану території (ДПТ) у межах вулиць Оноре де Бальзака, Градинської та Радунської у Деснянському районі Києва. Цим документом передбачена добудова скандального ЖК «Перспектива» на вул. Драйзера, 40.

Читайте також: Суд зобов’язав забудовників знести будинок ЖК "Перспектива" у Деснянському районі столиці

Вячеслав Непоп назвав це виконанням обіцянки, яку взяла на себе виконавча влада міста перед інвесторами ЖК «Перспектива».

«Таким чином, виконана обіцянка, яку взяла на себе виконавча влада міста перед інвесторами ЖК «Перспектива». Тепер слово за Київрадою, яка має схвалити подане нами рішення», – сказав Вячеслав Непоп.

На сьогодні житловий комплекс «Перспектива» (так звані «будинки Войцеховського» на Троєщині) має чотири секції: дві заселені, в третій побудований моноліт, а четверта побудована частково. Відсутність затвердженого детального плану території була головною проблемою добудови ЖК «Перспектива».

«Саме тому комісія КМДА з вирішення проблемних питань по об’єктах незавершеного будівництва доручила вжити заходів щодо винесення ДПТ, до меж якої входить ЖК «Перспектива», на розгляд найближчої сесії Київради», - йдеться у повідомленні КМДА.

При цьому передбачено, що поруч із добудовою багатоквартирних будинків на означеній території буде реконструйована школа, побудований новий дитячий садок і стадіон для мешканців мікрорайону. Тобто запланований повноцінний розвиток інфраструктури, щоб поява нових житлових будинків не створювала додаткового навантаження на існуючі соціальні об’єкти. Також буде благоустроєна та озеленена прилегла територія, облаштовані автостоянки та місця для прогулянок і відпочинку.

Нагадаємо, що раніше Господарський суд міста Києва визнав багатоквартирний будинок житлового комплексу «Перспектива» в Деснянському районі Києва за адресою вул. Теодора Драйзера, 40 об'єктом самочинного будівництва.  Також суд зобов'язав компанії ТОВ «Глобал Строй-3», ТОВ «Укрсоцбуд» та ТОВ «Кіевмонтажстрой» знести цей об'єкт.