СБУ та Генпрокуратура заблокували роботу підприємства групи «Ковальська»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
ковальська

ТОВ «Бетон Комплекс» - підприємство Групи «Ковальська», може призупинити свою роботу через арешт банківських рахунків за рішенням суду, що отримане за поданням Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України.

Про це повідомила прес-служба групи підприємств «Ковальська».

Читайте також: Силовики заблокували роботу ще однієї крупної компанії українського ринку будматеріалів

Як зазначають у групі підприємств «Ковальська», ТОВ «Бетон Комплекс» є одним з дев’яти потужних виробництв бренду «Бетон від Ковальської» та одним із лідерів виробництва конструктивного залізобетону в Україні. При цьому, вимога про арешт коштів базується на твердженні слідчого Головного слідчого управління СБУ, що, нібито, підприємство не має жодних виробничих потужностей, власного майна, працевлаштована в ньому лише одна особа, будь-які офісні чи складські приміщення не орендуються. У той час, як на підприємстві працює більше 700 людей, діє перший та єдиний в Україні експериментальний комплекс, в якому проходять повномасштабні випробування будівельних матеріалів, розробляються рецептури та вироби. Завод має власну розвинену логістичну систему з великим власним парком спеціального транспорту – кияни та мешканці інших міст України постійно бачать бетономішалки, автоцистерни, тягачі, тощо з логотипом «Бетон від Ковальської». Це велике підприємство, сучасний український бізнес, який дає роботу і сумлінно сплачує податки – у 2018 років обсяг сплачених податкових платежів становив 99 млн. грн, а за 6 місяців поточного року - 64 млн. грн.

Відповідно ж до ухвали суду, ТОВ «Бетон Комплекс» не знаходиться за юридичною адресою, не має жодних виробничих потужностей, а його працівники є номінальними особами.

За словами Євгена Гвоздарьова, директора підприємства ТОВ «Бетон Комплекс», ситуація є абсурдною, так як робота підприємства паралізована в наслідок дій слідчих органів, причину та логіку яких ніхто не може пояснити. У компанії Ковальська не розуміють природи утиску та упередженості, і здивовані непрофесійними діями слідчих органів, від яких можуть постраждати люди - понад 700 працівників підприємства, які ризикують залишитися без гарантованих державою виплат заробітної плати, а також ті українці, що з нетерпінням чекають закінчення будівництва власних осель.

«У той час, коли Володимир Зеленський закликає зовнішню та внутрішню спільноту інвесторів підтримувати українське підприємництво, завдається шкода репутації країни, відбувається безпідставний силовий утиск великого вітчизняного бізнесу – відповідального роботодавця і сумлінного платника податків. Ми вимагаємо негайного зняття безпідставного арешту з рахунків нашого підприємства, виправлення наслідків халатності у проведенні досудового розслідування, яке робить абсурдні висновки про фіктивність діяльності ТОВ «Бетон Комплекс», - йдеться у заяві «Ковальська».

17 липня 2019 до «Альфа-банк» та «УкрСиббанк», з якими співпрацює Група «Ковальська», надійшла ухвала Соснівського районного суду м. Черкаси, в якій йдеться про те, що ТОВ «Бетон Комплекс» має ознаки фіктивності та діє поза правовим полем. Ухвалою накладено арешт на кошти, що знаходяться на рахунках, вказаних вище банківських установ та зупинено видаткові операції за такими рахунками.

Враховуючи ризики та негативні наслідки, 19.07.2019, ми офіційно звернулися до керівництва держави: Президента України та Служби безпеки України з вимогою розібратися в ситуації та негайного зняти арешт з рахунків підприємств, що не мають жодного відношення до справи, по якій проводиться досудове кримінальне провадження.

Як зазначають у групі будівельних компаній «Ковальська», завод «Бетон Комплекс» працює на ринку з 1970 року. Із 2004 року підприємство входить до складу Групи «Ковальська». Виробничі потужності підприємства на рік складають 78 000 м. куб залізобетону та 155 000 м. куб тротуарної плитки на рік. Виробництво заводу сертифіковане за міжнародними стандартами якості ДСТУ ISO 9001:2015.