Силовики заблокували роботу ще однієї крупної компанії українського ринку будматеріалів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
металопрокат

Компанія "МЕТАЛ ХОЛДІНГ ТРЕЙД", яка є одним з лідерів українського ринку металопрокату, заявила про арешт власних рахунків з ініціативи Служби безпеки України та Генеральної прокуратури, що заблокувало діяльність цієї компанії.

У своїй заяві до Президента України, Генерального прокурора та т.в.о. Голови Служба безпеки України ТОВ "МЕТАЛ ХОЛДІНГ ТРЕЙД" наголошує, що це підприємство працює у галузі понад 9 років та належить до великих платників податків (904 місце в Україні).

Читайте також: СБУ та Генпрокуратура заблокували роботу підприємства групи «Ковальська»

«Безпідставними ухвалами суддів Соснівського районного суду м. Черкаси, слідчих Головного слідчого управління СБ України, прокурора Генеральної прокуратури України було накладено арешти на всі банківські рахунки ТОВ "МЕТАЛ ХОЛДІНГ ТРЕЙД", а також на суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ і це все було зроблено за відсутності для цього правових підстав», - йдеться у заяві.

Вимога про арешт коштів базується на твердженні слідчого Головного слідчого управління СБУ, що, нібито, підприємство не має власного майна, працевлаштована в ньому лише одна особа, будь-які офісні чи складські приміщення не орендуються.

У компанії запевняють, що насправді штат працівників на сьогоднішній день складає майже 500 осіб, а середньомісячний фонд оплати праці становить більше 6 млн. грн.

Обороти компанії за період 2017-2019 роки склали понад 7 млрд.грн. За цей період до бюджетів різних рівнів було перераховано:
- ПДВ – більше 73 млн. грн.
- Податку на прибуток – більше 40 млн. грн.
- ЄСВ - більше 25 млн. грн.
- Військового збору - майже 2 млн. грн.
- ПДФО - більше 22 млн. грн.

«Майже 500 працівників нашого підприємства залишилися без роботи, не зможуть вчасно отримати заробітну плату та їхні родини залишаться без фінансового забезпечення. Крім того, податки не будуть вчасно сплачені до місцевого та державного бюджетів», - наголошують в компанії.

Дані протиправні дії слідчого СБУ, прокурора Генеральної прокуратури та слідчих суддів Соснівського районного суду м. Черкаси призвели до повної зупинки діяльності ТОВ "МЕТАЛ ХОЛДІНГ ТРЕЙД".

«Володимир Зеленський, Ви анонсуєте підготовку реформаторських законів, що сприятимуть розвитку бізнесу. Зазначаєте, що влада може не заважати, а лише допомагати бізнесу.

Ми офіційно звертаємося, та просимо допомоги негайно розібратися в даній ситуації!

Зняти арешт з рахунків підприємства, покарати злочинних держслужбовців, які заплямовують репутацію компанії», - заявили у ТОВ "МЕТАЛ ХОЛДІНГ ТРЕЙД".

Як раніше повідомляв портал МЕтри, одне з підприємств групи «Ковальська» заявило, що може призупинити свою роботу через арешт банківських рахунків за рішенням суду, що отримане за поданням Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України.