Спілка виробників будматеріалів підтримала підприємство групи «Ковальська», якому силовики заблокували роботу

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Saliy3

Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів виступила з відкритим зверненням до Президента України, Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України на підтримку будівельної групи «Ковальська», одному з підприємств якої за ініціативи силовиків було заблоковано роботу.

Президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів Іван Салій, зокрема висловив недовіру щодо методів, якими діяли силові відомства.

«Чому позивач звернувся саме в Черкаський суд Соснівського району з позовом, що ТОВ «Бетон Комплекс» не знаходиться за юридичною адресою, не має жодних виробничих потужностей, а його працівники є номінальними особами? Чому не в Києві?», - йдеться у зверненні.

Також у Всеукраїнській спілці виробників будматеріалів висловили здивування тим, що СБУ та Генпрокуратура не побачили в Києві майна і виробничих потужностей на заводі «Бетон Комплекс», який працює з 1970 року, має успішний трудовий колектив в 700 чоловік, сплатив у 2018 році податків 100,0 млн.грн. Також викликає подив у ВСВБ те, що СБУ і Генеральна прокуратура в Києві не побачили ПБГ «Ковальська», де працює 4100 чоловік і сплачено 411,0 млн.грн. податків за попередній рік.

«Зупиняти завод, будову для силовиків є неприпустимим – це злочинна дія. Держава – то економіка, а економіка – то завод, будмайнчик, кар’єр та поля-лани», - наголошує Іван Салій.

У ВСВБ звертають увагу на те, що ПБГ «Ковальська» – підприємство бездоганної репутації, інноваційний лідер, працює принципово «по-білому», його робітники мають соціальний пакет, а якість виробів гарантована.

«Виявляється, право на чесний, прозорий та ефективний бізнес потрібно виборювати не лише у рейдерів, а і у державних «слуг», - зазначив Президент ВСВБ Іван Салій.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, одне з підприємств групи «Ковальська» заявило, що може призупинити свою роботу через арешт банківських рахунків за рішенням суду, що отримане за поданням СБУ та Генпрокуратури.