Прокуратура заблокувала забудову 13 га землі у столичному передмісті

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
prokuratura

Органи прокуратури оскаржили в суді відведення земельної ділянки комунальної власності на території смт. Калинівка Васильківського району столичного передмістя загальною площею 13 га. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

«Встановлено, що у 2018 році рішенням селищної ради всупереч вимог генерального плану населеного пункту здійснено зміну виду використання земель. Зокрема, віднесено до категорії земель для будівництва та обслуговування будівель торгівлі землі, які визначені генеральним планом населеного пункту до комунально-складських об’єктів (складів), садибної забудови, зелених насаджень загального використання та водного фонду», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі звернули увагу на те, що при передачі вказаної земельної ділянки в оренду, зміни до генерального плану селища не вносились, детальний план території не розроблявся.

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою на виявлені порушення вимог чинного земельного та законодавства у містобудівній сфері пред’явлено позовну заяву з вимогою визнати недійсним вищевказане рішення селищної ради.