ДАБІ обіцяє більше не видавати забудовникам необгрунтованих відмов

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
22

Керівництво Державної архітектурно-будівельної інспекції обіцяє більше не видавати забудовникам необгрунтованих та формальних відмов. Про це порталу нерухомості МЕтри повідомили у прес-службі Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Як зазначили у прес-службі установи, у ДАБІ посилено консультативну роботу на місцях - керівники територіальних органів повинні забезпечити консультування з питань отримання дозвільних документів. А також введено персональну відповідальність інспекторів будівельного нагляду.

Читайте також: Новий голова ДАБІ має півсотні земельних ділянок у столичному передмісті

У ДАБІ переконані, що таким чином вдасться уникнути необгрунтованих та формальних відповідей.

А у разі повернень документів на доопрацювання або прийняття обґрунтованого рішення про відмову у видачі дозволу чи сертифіката, інспектор повинен надавати замовнику консультації для сприяння усуненню помилок та приведенню документації до вимог законодавства.

У ДАБІ вважають, що тепер саме інспектор будівельного нагляду буде зацікавлений у наданні доступної та розширеної інформації по кожному зауваженню. Адже повторна відмова буде індикатором якості саме його роботи.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко підписав подання до Кабінету Міністрів щодо непроходження випробувального терміну Головою Державної архітектурно-будівельної інспекції Сергієм Кузьміним. Серед причин такого рішення: не впроваджено електронний кабінет забудовника, реструктуризація ДАБІ не підготовлена. І найголовніше — збільшення останнім часом відмов у будівництві – з 20% до 70%.