Будівництвом та архітектурою тепер опікуватиметься новостворене Міністерство розвитку громад і територій

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
бабак

Архітектурою та будівництвом в Україні тепер опікуватиметься новостворене Міністерство розвитку громад і територій. Також до компетенції міністерства входитиме децентралізація та регіональний розвиток, енергоефективність та житлово-комунальне господарство. Про це заявила новопризначена міністерка розвитку громад та територій Альона Бабак на апаратній нараді у відомстві.

«В пріоритетних напрямах діяльності Міністерства розвитку територій та громад й надалі — децентралізація та регіональний розвиток, енергоефективність та ЖКГ, архітектура і будівництво. З нововведень, і це стосується всіх міністерств, впровадження блоку з діджиталізаціі. Це є одним з головних пріоритетів нового Уряду та Прем’єр-міністра України. Також це вкрай важливо з огляду на функціонал міністерства, який пов’язаний з веденням різних електронних реєстрів та впровадженням е-послуг», - наголосила Альона Бабак.

За її словами, серед першочергових завдань – напрацювання маршрутної карти завдань до Програми дій нового Уряду, подання невідкладних рішень на найближче засідання КМУ та напрацювання перспектив розвитку кожного структурного підрозділу відомства з огляду на нові задачі.

Міністерка також повідомила, що сьогодні в Кабінеті Міністрів України відбудеться зустріч щодо перейменування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України та подальшої реорганізації.