З 1 вересня на найбільших українських трасах проектуватимуть SOS-станції

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
sos

З 1 вересня 2019 року набрали чинності нові зміни у державні будівельні норми щодо проектування доріг загального користування. Вони ввели нову рекомендаційну норму – передбачати відповідні інженерні мережі для дорожнього технологічного зв’язку при реконструкції або новому будівництві доріг І категорії міжнародного значення. Це дасть змогу проектувати на трасах так звані SOS-станції - станції екстреного зв’язку для виклику необхідної допомоги або евакуатора.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Зазвичай закордоном такі SOS-станції розташовуються кожні 500 м - 2 км вздовж траси для виклику необхідної допомоги: поліції, швидкої або евакуатора у разі екстреної ситуації на дорозі. У нових змінах в ДБН ми прописали рекомендацію влаштовувати їх на найбільших українських трасах. Для проектування таких станцій, у першу чергу, необхідний відповідний технологічний зв’язок та мережі. Це і прописано у ДБН. Проте вже як саме вони будуть виглядати, як будуть укомплектовані, на якій відстані розташовані і через скільки часу мають прибути відповідні служби, вже має визначатися індивідуально проектувальниками на кожному конкретному об’єкті», - зазначив Лев Парцхаладзе.

За словами Парцхаладзе, це дозволить підвищити безпеку водіїв авто та їх пасажирів на дорогах у разі виникнення можливих надзвичайних ситуацій.