У Києві нарахували 66 житлових довгобудів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Недобуд

У Києві наразі нараховується 66 житлових об’єктів, які підпадають під ознаки довгобуду чи недобудови. Про це заявили у компанії DC Evolution.

За словами начальника відділу наукових даних компанії Олександри Глуздовської, у 30% столичних довгобудів і досі тривають продажі квартир.

«Цивілізований та чистий ринок – запорука успіху забудовників та спокою покупців. Ми проаналізували житлові комплекси столиці, щоб отримати розуміння, на якому етапі розвитку перебуває наш ринок і які небезпеки у вигляді зупинки проектів та кризи довіри його підстерігають. Послуговуючись відкритими даними та інформацією Асоціації допомоги постраждалим інвесторам, ми виділили 66 об’єктів, які підпадають під ознаки довгобуду чи недобудови. Попри те, що з кожним роком уповільнюється динаміка появи нових недобудов і, здавалося б, в мережі вже чимало інформації по цій темі, у 30% таких об'єктів досі ведуться продажі квартир», – розповідає Олександра Глуздовська.

Також, за данними DC Evolution, у недобудованих нині столичних будинках кількість квартир складає понад 32,3 тисячі штук.