Державі повернули 2,7 га лісів у Вишгородському районі на Київщині

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
ліс

Київський апеляційний суд постановив повернути з незаконного володіння фізичних осіб на користь держави 2,7 га земель лісогосподарського призначення, розташованих в адміністративних межах Глібівської сільської ради Вишгородського району.

Про це повідомила прес-служба Прокуратури Київської області.

Як зазначили у прокуратурі вказані землі були незаконно передані у приватну власність громадян Вишгородською райдержадміністрацією. Підставами для звернення до суду стало порушення вимог чинного законодавства при наданні у власність вказаних земельних ділянок під видом інших категорій земель.

«Зокрема, Вишгородською районною державною адміністрацією при розпорядженні землями зазначеної категорії порушено вимоги Земельного та Лісового кодексів України, оскільки вказані землі належали ДП «Димерське лісове господарство» та відповідно до закону не могли передаватись у приватну власність», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зауважили, що на Київщині набули поширеного характеру порушення вимог земельного законодавства в процесі розпорядження земельними ділянками лісогосподарського призначення, в першу чергу з боку місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Однак прокуратура Київської області і надалі вживатиме заходів до повернення в державну власність лісових земель, які становлять особливе природоохоронне значення для регіону та перебувають під охороною держави.