За серпень-вересень середня вартість квартир в ЖК формату «місто в місті» знизилася на 3,14%

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
TMM

За підсумками серпня-вересня 2019 року середня вартість житла в київських об'єктах комфорт-класу комплексної забудови формату «місто в місті» знизилася в середньому на 3,14% і становить 20692 грн/кв м. Про це порталу МЕтри повідомили в аналітичному відділі міні-міста SVITLO PARK.

Директор з продажу міні-міста SVITLO PARK Олександр Панфілов зазначив, що зниження середніх цін викликане переважно тим, що на ринку з'явився новий об'єкт, в якому стартова ціна квартир на 15% нижча за середньоринкову в даному форматі житла, що будується.

«Кореляція середніх цін, їх незначне зниження, також пов'язане з тим, що в 4 з 13 об'єктів комплексної забудови почалися продажі нових черг. А, як відомо, на «котловані» вартість квартир на 25-30% нижче, ніж на завершальній стадії будівництва», - сказав він.

Олександр Панфілов зазначив, що до кінця року вартість житла в об'єктах комплексної забудови буде залишатися стабільною. У той же час він вважає, що загальна ситуація на первинному ринку багато в чому буде залежати від загальноекономічної ситуації в країні: «До кінця року ціни на об'єкти формату «місто в місті» будуть на рівні вересня з можливими незначними коливаннями в межах 1%».

«Зараз активність потенційних покупців зосереджена в основному на об'єктах комплексної забудови, будівництво яких має на увазі створення самодостатнього інфраструктурного комплексу, сучасні планування та ін. За 2 місяці попит на такі ЖК виріс в середньому на 7% і продовжує зростати на 1-2% щомісяця аж до січня 2020 року», - підкреслив Олександр Панфілов.

Фахівці SVITLO PARK'а проаналізували 13 житлових комплексів в форматі «місто в місті», що будуються в Києві (кінцевий термін введення в експлуатацію - до IV кварталу 2025 року).

У дослідження включені об'єкти комфорт-класу, що передбачають створення повноцінного інфраструктурного комплексу, що займає не менше 20% від загальної площі ділянки.

Також критерієм відбору ЖК для дослідження є загальна житлова площа об'єкта (не менше 250 тис. М2).