Незаконні новобуди: частину амністують, решту знесуть

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
львівськ

Рішення щодо майбутньої долі незаконних об’єктів будівництва доведеться приймати індивідуально. Частина об’єктів можливо буде «амністована», а решту доведеться демонтувати.

Про це заявила Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак під час години запитань до Уряду в Верховній Раді України.

“На жаль, ми з вами унаслідували в ДАБІ величезну кількість об’єктів, які отримали дозволи на незаконних основах. Зараз перед Урядом стоїть величезний виклик, що робити з тими об’єктами, які побудовані з порушенням дозвільної документації і в яких живуть люди», — сказала Альона Бабак.

Міністр підкреслила, що таке рішення потребуватиме спільної роботи з народними депутатами. «Нам доведеться вийти до вас, шановні народні депутати, і приймати рішення індивідуально десь по амністії, десь по рішенням з демонтажу окремих об’єктів. Або з розумінням ставитись до того, що є певні публічні конфлікти щодо таких об’єктів і виходити на громадські слухання, а далі приймати рішення», — повідомила вона.

Міністр зауважила, що одним з пріоритетних завдань для Кабміну наразі визначено подолання корупції в Державній архітектурно-будівельній інспекції.

«І ми почали з кадрових питань. Але не лише вони вирішують питання корупції. Мають бути прийняті ще багато рішень щодо оптимізації роботи цієї структури, внесенню змін до процесу здійснення і нагляду, і автоматизації процесу отримання дозволів, і залучення органів місцевого самоврядування на етапі введення об’єктів в експлуатацію», - зазначила Альона Бабак.