З цієї осені траси будуватимуть з розривами дорожнього огородження

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
дор

З початку осіні в Україні траси повинні почати будувати більш зручними – з обов‘язковими розривами дорожнього огородження. Це необхідно для того, щоб у випадку надзвичайних ситуацій спеціальна техніка – пожежна, швидка або, наприклад, снігоприбиральна машина могла зручно проїхати за призначенням.

Відповідна будівельна норма набрала чинності з 1 вересня цього року.

Про це повідомив президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

“Такі розриви мають розташовуватися не рідше, ніж через кожні 10 км. Це важливо робити, адже у разі якоїсь надзвичайної ситуації завдяки цим розривам пожежна або швидка може розвернутися одразу, а отже, оперативніше надати допомогу. А в нас виходило так - щоб розвернутися, потрібно проїхати декілька десятків кілометрів вздовж дорожнього огородження, поки воно не закінчиться чи ще щось. Тому технологічні розриви дорожнього огородження і були потрібні. Тепер вони є обов’язковими для найбільших швидкісних трас. Норма діє вже з вересня”, - написав він.

Парцхаладзе додав, що такі технологічні розриви також можуть використовуватися снігоприбиральними машинами для оперативного розчищення трас. Або у випадку ДТП, щоб не створювати додаткові затори.