Уряд спрямує 150 млн грн на житло для дітей-сиріт та родин учасників бойових дій на Сході

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
KMU

Уряд виділив 125,8 млн грн, щоб забезпечити житлом до кінця поточного року майже 350 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також придбати приміщення для одного дитячого будинку сімейного типу.

Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України, це стало можливим за рахунок перегляду ефективності низки програм з метою фокусування на підтримці тих, хто цього найбільше потребує.

Крім того, Уряд виділив 27 млн грн, які будуть спрямовані на забезпечення житлом 25 родин осіб, які загинули або отримали інвалідність І-ІІ групи під час бойових дій АТО/ООС.

Як повідомляв портал МЕтри, раніше змінами до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» збільшено на 300 млн гривень обсяг фінансування за програмою «Доступне житло» та передбачено додатково 200 млн гривень на фінансування нової бюджетної програми, що спрямовується на надання довгострокових іпотечних кредитів на придбання житла внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операції та/або учасникам проведення операції Об’єднаних сил.