Китайскі компанії налаштовані на прискорення старту україно-китайського інвестиційного житлового проекту

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
diu

Китайські компанії налаштовані на прискорення початку реалізації спільного україно-китайського інвестиційного проекту Державної іпотечної установи «Забезпечення житлом на умовах фінансового лізингу або іпотечного кредитування».

Про це повідомила прес-служба ДІУ за підсумками робочої зустрічі керівництва ДІУ з делегацією Китайської Народної Республіки, до якої, зокрема, увійшов Голова китайської частини Комісії зі співпраці між урядами КНР і України Сунь Бай та президент китайської національної корпорації генеральних підрядів CCEC (CMEC) Ян Цзин.

Голова китайської частини Комісії зі співпраці між урядами КНР і України Сунь Бай зазначив, що китайська сторона вкрай зацікавлена розвитком відносин з Україною, зокрема, у співпраці щодо реалізації спільного інвестиційного житлового проекту.

«Ми зацікавлені у прискоренні початку реалізації нашого спільного дуже цікавого житлового  проекту та сподіваємося на те, що до кінця поточного року Уряд України підтримає старт цього надважливого механізму, надавши державну гарантію за зовнішніми запозиченнями Державної іпотечної установи, що передбачено Законом про бюджет України на 2019 рік», - сказав Сунь Бай.

Він додав, що успішна співпраця на такому стратегічному напрямку, як забезпечення житлом громадян України, дозволить зробити заставу на майбутнє у розвиток двосторонніх відносин між Україною та Китайською Народною Республікою.

Як раніше повідомляв портал нерухомості "МЕтри", Китайська національна корпорація генеральних підрядів CCEC стала переможцем відкритого конкурсу по залученню зовнішніх інвестицій та зобов'язалась забезпечити фінансування проекту за умови надання державної гарантії. Сума запозичень передбачена на рівні 500 млн. доларів США, строк залучення 15 років. Вказаним інвестиційним проектом передбачено фінансування будівництва 1,4 млн. кв. м. житла у загальній сумі 20,7 млрд. гривень (з урахуванням коштів реінвестування Проекту) та забезпечення придбаними квартирами 30,6 тис. українських сімей на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу.