У Києві на один довгобуд стане менше

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
полярис

У Києві група компаній Perfect Group і компанія Citex Development добудують заморожений з 2004 року житловий об'єкт на Мінському масиві, за адресою: вул. Сім'ї Кульженко, 22, а також побудують багатофункціональний житловий комплекс «Polaris Home & Plaza» нового столичного формату «live-work-play».

Про це повідомив керівник проектів Perfect Group Олексій Коваль.

За його словами, цей майданчик є проблемною починаючи з 2004 року. За останні 15 років було зроблено 4 спроби добудувати проект.

«У компанії Perfect Group вже є досить успішний досвід в завершенні будівництва 4 довгобудів в Києві та Борисполі. Тому нашу участь в проекті повністю вивірено. Починаючи з 2004 року, кількість людей, які інвестували в будівництво на цій ділянці, перевищує 200 осіб. Компанії-девелопери беруть на себе відповідальність добудувати цей об'єкт», - підкреслив Олексій Коваль.

Він розповів, що за угодою з землекористувачем ПП «Будінвестмонтаж», компанії Perfect Group і Сitex Development, крім фінансування добудови замороженого об'єкта, беруть на себе контроль за цільовим використанням виділених коштів, що дасть гарантії передачі побудованих будинків у власність потерпілих інвесторів. При цьому, функції взаєморозрахунку або розміру доплат, якщо такі будуть, а також підтвердження прав власності ошуканих інвесторів покладено на компанію-землекористувача «Будінвестмонтаж».

«Головною умовою співпрацю девелоперів з землекористувачем є спільна підготовка усіма учасниками проекту прозорого механізму передачі квартир ошуканим інвесторам», - зазначив Олексій Коваль.

Експерт звернув увагу на те, що добудова об'єкта по вул. Сім'ї Кульженко стала можливою лише тому, що в ньому продано менше 30% квартир, що дає можливість новим девелоперам, крім добудови заморожених будинків, ще й побудувати новий житловий комплекс.

У свою чергу, керівник проекту багатофункціонального житлового комплексу «Polaris Home & Plaza» Анжеліка Саакян розповіла, що площа земельної ділянки, відведеної під будівництво, становить 2,9 га.

Загальна кошторисна вартість будівництва даного проекту складає 1 млрд. грн. Замовниками будівництва є компанії ПП «Будінвестмонтаж», а також ТОВ «Градобуд 1». Генпідрядник будівництва: ТОВ «Будпідряд».

За словами Анжеліки Саакян, житловий комплекс буде складатися з 6 секцій на 1700 квартир.

Проектом передбачено створення вбудованого торгово-розважального комплексу з дитячим садом на 100 місць, комфортабельним коворкінгом, мережевим спортивним центром і т.д.

Здача I черги будівництва ЖК «Polaris Home & Plaza» запланована на II квартал 2021 року. Дата закінчення будівельних робіт - II квартал 2023 року. Орієнтовний старт продажів квартир в «Polaris Home & Plaza» - середина січня 2020 року.