Державна іпотечна установа переходить у підпорядкування Міністерства фінансів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DIU

Кабінет Міністрів України 18 грудня прийняв рішення про передачу Державної іпотечної установи (ДІУ) в управління Міністерству фінансів. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

«Прийняття постанови сприятиме проведенню Мінфіном єдиної державної фінансової політики в сфері розвитку ринку іпотечного кредитування», - йдеться у повідомленні.

Кабмін також прийняв постанову щодо надання державної гарантії за запозиченнями ДІУ. Постановою зокрема затверджуються Умови надання у 2019 році державної гарантії для забезпечення виконання боргових зобов’язань за позиками. Міністерство фінансів уповноважується на підписання документів щодо надання державної гарантії для забезпечення виконання боргових зобов’язань за запозиченнями ДІУ.

Тобто прийнята постанова створює передумови для збільшення доступності будівництва нового житла для громадян України.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, зараз в Україні Державна іпотечна установа вже реалізовує програму пільгового житлового лізингу для поліцейських і службовців цивільного захисту. З наступного року така програма може запрацювати і для військовослужбовців.