Держмолодьжитло отримало кошти на житлову програму для ветеранів і переселенців

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На рахунки Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву надійшли кошти, які були передбачені для забезпечення житлом ветеранів АТО/ООС та внутрішньо переміщених осіб в рамках програми доступного житла.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та ВПО Оксана Коляда.

"Щойно Міністр розвитку громад і територій Альона Бабак підтвердила, що кошти на рахунки Держмолодьжитло поступили. Я дякую нашій команді в Уряді за непохитну позицію, що ці програми для забезпечення житлом ветеранів і внутрішньо-переміщених осіб є надзвичайно важливими і мають бути профінансовані", - написала міністр.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, уряд затвердив Порядок використання коштів за новою бюджетною програмою «Надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операції та/або учасникам проведення операції Об’єднаних сил на придбання житла», з обсягом фінансування 200 млн грн. З вказаних коштів 100 млн грн буде спрямовано для надання кредитів ВПО та 100 млн грн для кредитування учасників АТО/ООС. Кредит буде надаватися на термін до 20 років, а відсоткова ставка становитиме 3% річних.