На столичному Подолі ліквідували незаконний будмайданчик

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Podol

Столичний Департамент міського благоустрою завадив незаконному будівництву в історичному центрі Києва та надав термінове доручення на негайний демонтаж огорожі на вул. Кожум’яцькій на Подолі. Наступного дня КП «Київблагоустрій» демонтувало цю огорожу.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

У КМДА зазначили, що демонтажу передувало анулювання контрольної картки на тимчасове порушення благоустрою у зв’язку зі встановленням тимчасової огорожі для утримання земельної ділянки в належному стані та її охорони і видано доручення на демонтаж огорожі.

Така оперативність дій Департаменту міського благоустрою пов’язана із попередженням зведення незаконного будівельного об’єкта в історичному центрі міста на Подолі. Так, ТОВ «Феліксія» звернулось до Департаменту міського благоустрою з проханням надати контрольну картку на тимчасове порушення благоустрою у зв’язку із встановленням тимчасової огорожі для утримання земельної ділянки в належному стані та її охорони. Товариством було надано пакет усіх необхідних документів, у тому числі, договір оренди земельної ділянки, тому підстав для відмови у виданні контрольної картки не було. Тож 25 вересня 2019 року Департамент міського благоустрою видав контрольну картку строком дії до 25 березня 2020 року.

Але 17 грудня інспектор благоустрою обстежив об’єкт благоустрою та встановив, що фактичні роботи не відповідають вказаним у контрольній картці. Зокрема, виявлені роботи за ознаками схожі на геологічні вишукування, що передують проектним роботам для подальшого будівництва. За поданим актом обстеження території 18 грудня Департамент міського благоустрою анулював контрольну картку та негайно видав доручення на демонтаж огорожі.

«24 грудня бригади КП «Київблагоустрій» демонтували огорожу. Тим самим припинивши спробу незаконного будівництва. Крім того, щодо законності діяльності забудовника є певні питання, тому Департамент міського благоустрою направив листи Міністерству культури, молоді та спорту України та Департаменту культурної спадщини щодо перевірки правочинності будівельного майданчика за адресою: Вознесенський узвіз, 28-30. Забудовник той самий. Наразі чекаємо відповіді з посиланням на нормативні документи. Якщо дозвільна документація не підтвердить законність дій забудовника, то позиція Департаменту міського благоустрою буде непохитною: тільки анулювання дозволів і демонтаж!» – підбив підсумки директор Департаменту міського благоустрою Олексій Кулеба.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, Департамент містобудування і архітектури КМДА в минулому році дозволив у Києві нове будівництво на перетині вулиць Верхній Вал, Кожум’яцької та Вознесенського узвозу з умовною висотою від 26,5 до 73,5 м при максимально дозволених 27 метрах у цьому районі. Департаментом було видано містобудівні умови та обмеження (МУО) для проектування будівництва офісних споруд та бізнес-центру з підземним паркінгом. Замовником цих МУО були ПАТ «Фінансово-промислова група «Атіка» і ТОВ «Феліксія».