У 2019 році понад 1100 родин поліцейських та рятувальників ДСНС отримали житло за програмою лізингу

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
police

У 2019 році за заявками поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту Державною іпотечною установою було придбано та передано у фінансовий лізинг 1111 квартир загальною вартістю 1,132 млрд. гривень.

Як повідомила пресслужба ДІУ, за підтримки МВС та Міністерства фінансів України, ДІУ у 2019 році розпочала реалізацію першого етапу Програми фінансового лізингу згідно з Порядком забезпечення Державною іпотечною установою поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту житлом на умовах фінансового лізингу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України.

В ДІУ впевнені, що прийнятий Порядок спрямований на поліпшення житлового забезпечення та соціального захисту поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, що буде ефективним стимулом для сумлінного виконання ними службових обов’язків.

За словами т.в.о. голови правління ДІУ Вячеслава Фролова, зазначена програма та умови придбання житла у фінансовий лізинг отримали схвальні відгуки суспільства, про що свідчить наявність у ДІУ понад 9 тис. заявок на придбання житла на умовах фінансового лізингу, які надійшли від поліцейських Національної поліції України та рятувальників Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«Державна іпотечна установа не тільки розробила прогресивну модель державної підтримки громадян, які потребують поліпшення житлових умов, а й «з нуля» запровадила новий для України фінансово-кредитний інструмент та у найкоротший термін забезпечила понад 1100 родин службовців Національної поліції та ДСНС житлом на умовах фінансового лізингу. Кількість заявок, які надходять від зазначених категорій службовців свідчить про те, що цей механізм користується дуже високим попитом та має перспективу на загальнонаціональному рівні», - зазначив Вячеслав Фролов.

Він додав, що враховуючи вагомий соціальний ефект від цієї програми, стратегічною метою Державної іпотечної установи є поширення дії програми "Житло у фінансовий лізинг" на інші категорії населення, які потребують державної підтримки та мають бажання поліпшити свої житлові умови.

«У 2020 році ми плануємо розповсюдити дію програми фінансового лізингу на військовослужбовців та правоохоронців Збройних Сил України та інших «силових» структур, державних службовців та громадян, які отримують заробітну плату за рахунок бюджетних коштів, громадян України, які брали участь у антитерористичній операції та ООС, вимушених переселенців, які втратили житло внаслідок військових дій на Сході України, або внаслідок здійснення анексії Криму та міста Севастополь, інших громадян України, які потребують поліпшення житлових умов. Джерелом фінансування мають стати грошові кошти, отримані від розміщення корпоративних облігацій ДІУ на внутрішньому фінансовому ринку та інвестиційні (кредитні) кошти іноземних банків-кредиторів», - сказав керівник ДІУ.