Аварія біля ТРЦ Ocean Plaza - приклад необхідності системного оновлення інженерних мереж

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
ocean

Аварія біля столичного ТРЦ Ocean Plaza – наочний приклад необхідності системного оновлення інженерних мереж міст. Про це написав на своїй сторінці у Facebook президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

"Вони зношені більш ніж на 80%. «Латкове» оновлення мереж лише переводить цю проблему у хронічну", - додав він.

Лев Парцхаладзе підкреслив, що практика пайових внесків показала свою нездатність вирішити це завдання. А муніципалітети повинні взяти повну відповідальність, залучити грантові та кредитні кошти та оновити системи максимум за 5 років.

"Споживачам потрібно розуміти, що якість та стабільність послуги можлива лише при умові стимулюючого тарифу, за рахунок якого - частково буде покриватись оновлення мереж", - додав президент КБУ.

Він зазначив, що при оновлені мереж необхідно впроваджувати інновації – новітні матеріали, датчики. Інженерія у третьому тисячолітті обов'язково має бути «smart».

Нагадаємо, 13 січня 2020 р. у Києві внаслідок пориву тепломережі діаметром 1000 мм стався розлив гарячої води та підтоплення першого поверху і підвального приміщення торгового центру «Оушен плаза». Як повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій, співробітниками ДСНС врятовано 13 осіб (4 особи з маршрутного таксі, яке потрапило в яму внаслідок підмиву асфальтного покриття, 3 особи з поруч стоячого тролейбусу та 6 осіб з першого поверху торгового центру). Внаслідок події 7 осіб з термічними опіками кінцівок госпіталізовано до лікарні.