У будівельній галузі України працює понад 312 тисяч осіб

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

У будівельній галузі України працює понад 312,3 тисячі осіб. Такі дані станом на листопад 2019 року оприлюднило Міністерство розвитку громад та територій України.

У міністерстві зазначили, що галузі будівництва станом на листопад минулого року налічується 29,6 тис. підприємств, в яких працює 268 тис. найманих працівників, та 22,9 тис. фізичних осіб-підприємців, в яких чисельність найманих працівників — 17,1 тис. осіб.

«Загалом у галузі зайнято 312,3 тис. осіб (3,6 % від загальної кількості зайнятих працівників у суб’єктах господарювання за усіма видами економічної діяльності). Для порівняння в країнах ЄС цей показник коливається від 4,5 % до 6,5 %», - йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, трудова еміграція стала проблемою для українських будівельних компаній. Зокрема, Конфедерація будівельників України констатувала, що з браком кваліфікованих фахівців вже зіткнулися багато українських будівельних компаній. В КБУ наголошують, що будівельники виїжджають на роботу за кордон цілими бригадами, частина з яких залишається там назавжди.