У цьому році держава витратить на житлове забезпечення громадян понад 4,6 мільярдів гривень

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
IMG_0737

У 2020 році держава спрямує на житлове забезпечення різних категорій громадян понад 4 млрд. 602 тис. грн. Відповідні статті видатків передбачені у Державному бюджеті України на 2020 рік.

Як повідомляє портал МЕтри, значні видатки у цьому році Держбюджет передбачає, зокрема, на житлове забезпечення військовослужбовців та службовців різних силових відомств. Так, майже 2 млрд. 79 млн. грн. цьогоріч з Держбюджету буде витрачено на житло для військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Держслужби з надзвичайних ситуацій, прикордонників, розвідників тощо.

Громадянам, у яких житло було зруйновано внаслідок збройної агресії Російської Федерації, держава виплатить грошову компенсацію на загальну суму 40 млн. 200 тис. грн.

Також з Держбюджету спрямують понад 1 млрд 246 млн 216 тис. грн. у якості субвенцій місцевим бюджетам на житло для внутрішньо переміщених осіб, учасників Революції Гідності та ветеранів війн, зокрема Російсько-Української війни на Донбасі.

Крім того, у якості субвенції місцеві бюджети отримають понад 795 млн. 384 тис. грн. на житло для розвитку сімейних форм виховання та житло для дітей-сиріт.

На реалізацію державних житлових програм, які супроводжує Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву з Держбюджету спрямують 201 млн. 150 тис. грн. Зокрема, на програму доступного житла спрямують 100 млн. грн. На програму часткова компенсація відсотків за іпотекою комерційних банків витратять 23 млн. 400 тис. бюджетних коштів. На програму здешевлення вартості іпотечних кредитів піде 40 млн. 900 тис. грн. Ще 2 млн. грн. спрямують на пільгові житлові кредити для педагогів.

Читайте також: Уряд надав держгарантії Державній іпотечній установі для забезпечення боргових зобов’язань до 3,7 млрд грн

Крім того за рахунок Держбюджету на 28 млн. грн. буде збільшено статутний капітал Держмолодьжитла. За рахунок цих коштів установа наразі надає молодіжні житлові кредити під 11% річних.  Окремо на утримання Держмолодьжитла з бюджету спрямують 6 млн. 850 тис. грн.

На пільгове житлове кредитування в сільській місцевості з держбюджету спрямують 39 млн. 100 тис. грн.