Ірпінських забудовників оголосили в міжнародний розшук

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Pol-Kyiv-obl

В Київській області слідчі Національної поліції завершують досудове розслідування відносно групи шахраїв-забудовників в Ірпінському регіоні. Декілька років вони обманювали інвесторів, привласнюючи їх кошти, внесені на будівництво житла. Троє з підозрюваних наразі переховуються від правоохоронців, але суд вже надав згоду на їх затримання та взяття під варту. Всі необхідні матеріали направлено до Інтерполу щодо оголошення втікачів у міжнародний розшук та подальшого їхнього затримання.

Про це повідомив Відділ комунікації поліції в Київській області.

«Встановлено, що група осіб за попередньої змовою, маючи на меті заволодіння грошима в особливо великих розмірах, упродовж  чотирьох років вводила в оману інвесторів будівництва. При цьому проводили масштабну рекламну кампанію, обіцяли людям звести будинки в екологічно привабливому передмісті столиці» - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в поліції, шахраї запевняли потенційних інвесторів в наявності усієї дозвільної документації та законності будівництва. Результат їхньої злочинної діяльності – майже 1,5 тисячі ошуканих громадян, 7 недобудованих багатоквартирних будинків.

Працівники поліції встановили, що до скоєння шахрайства причетні четверо осіб. Усім фігурантам оголошено про підозру. Наразі троє підозрюваних, які переховуються від органів влади, Ігор Вишняков, Максим Кіраковський та Андрій Зібарєв оголошені у розшук. Судом надано згоду на затримання цих зловмисників та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.