Віце-прем’єр Денис Шмигаль запропонував залишити ДАБІ та створити ще два органи контролю

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Шмигаль

Міністерство розвитку громад та територій України під керівництвом нещодавно призначеного Віце-прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, підготувало проект урядової постанови, яким пропонується окрім Державної архітектурно-будівельної інспекції створити ще два органи та розділити між ними функції ДАБІ.

Відповідний проект постанови оприлюднено на сайті Мінрегіону.

Проектом урядової постанови пропонується, зокрема, утворити Державну інспекцію містобудування України та Державне агентство з питань технічного регулювання у містобудуванні України.

«Пропонуємо утворити Державну інспекцію містобудування України, за якою закріпити функцію здійснення державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, а за Держархбудінспекцією залишити дозвільну та реєстраційну функції. В той же час, вважаємо за необхідне скасувати ліцензування виконавців робіт та передбачити персоніфіковану сертифікацію відповідальних виконавців робіт, закріпивши цю функцію за Міністерством розвитку громад та територій»,- написав у пояснювальній записці Віце-прем’єр-міністр України – Міністр розвитку громад та територій України Денис Шмигаль.

Державне агентство з питань технічного регулювання у містобудуванні України у разі створення буде здійснювати функцію технічного регулювання у сфері містобудування.