Апеляційний суд визнав законним будинок-монстр на Подолі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
вал-монстр-1024x747

Північний апеляційний господарський суд 27 лютого скасував рішення про незаконність будівництва та вимогу про знесення поверхів «ЖК Поділ Престиж» (відомого як «Монстр на Подолі») на вулиці Нижній Вал, 27-29 у Києві. Про це повідомило видання «Хмарочос» з посиланням на активістів Павла Калюка та Катерину Бутко.

Як зазначила Катерина Бутко, по даному рішенню готуватимуть касаційне провадження і вимагатимуть оскаржити рішення у Верховному суді.

«Закликаємо ДАБІ не вестися на провокації та не вводити будинок в експлуатацію, бо очевидно, що його збудовано з величезними порушеннями. Підставою є те, що під будинком досі немає землі – у 2015 році Київрада розірвала договір оренди. Тобто навіть із останнім рішенням суду будівлю не можна вводити в експлуатацію і заселяти», – заявила вона.

Павло Калюк закликав киян не полишати уваги до ситуації з будівництвом на Подолі, оскільки «увага громади є визначним чинником для здійснення правосуддя».

Нагадаємо, початково об’єкт на вулиці Нижній Вал, 27-29 мав бути лише 7-поверховим, проте в ході будівництва забудовник довів висотність будівлі до 14 поверхів. Втім, в лютому 2015 року Господарський суд міста Києва заборонив вводити будівлю в експлуатацію. А вже у червні 2016 року Вищий господарський суд зобов’язав забудовника демонтувати верхні поверхи будівлі. Тим не менш, ТОВ "Пателі Лізинг" не залишило спроб ввести цю новобудову в експлуатацію.