Кількість зайнятого на будівництві населення неухильно знижується

Подписывайтесь на Telegram канал МЕтры
????????????????????????????????????

Кількість громадян, що зайняті на будівництві, в Україні останні 3 роки неухильно знижується. Так, у 2013 році у будівельній галузі було зайнято понад 841 тис. чоловік, у 2014 році тут працювало вже тільки 746,4 тис. чоловік. А у 2015 році у сфері будівництва залишилось працювати трохи більше 642 тис. громадян. Такі дані 15 липня оприлюднила Державна служба статистики України.

За даними Держстату, в 2015 році найбільше людей у сфері будівництва було зайнято у Львівській області – 67 тис. громадян, а також на Дніпропетровщині - 57,3 тис. громадян, та на Харківщині - 54,6 тис. громадян.

Найменше у будівельній галузі торік було зайнято у Чернігівській області - 8,5 тис. громадян, та на Волині - 10,3 тис. громадян.

У Києві у сфері будівництва у минулому році було зайнято понад 51 тис. громадян, а у Київській області - 27,3 тис. громадян.

Як зазначають у Держстаті, розподіл загальної кількості зайнятого населення за видами економічної діяльності здійснено на основі комплексної оцінки шляхом інтеграції даних вибіркового обстеження населення (домогосподарств) з питань економічної активності, державних статистичних спостережень підприємств і адміністративної звітності. Дані наведено без тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.