Официально: во 2 квартале жилье в Украине подешевело на первичном и вторичном рынках

Подписывайтесь на Telegram канал МЕтры


У 2 кварталі поточного року житло в Україні подешевшало як на первинному, так і на вторинному ринках. Такі офіційні дані оприлюднила Державна служба статистики України.

Відповідно до індексів цін 2 кварталу 2016 року у порівняні до цін попереднього кварталу, які оприлюднив  Держстат, на первинному ринку ціни на квартири по Україні загалом знизилися на 3,1%. Найбільше подешевшали однокімнатні квартири, ціни на які «просіли» на 4,2%. Найменше подешевшали нові двокімнатні квартири – на 2%. Трикімнатні квартири у нових будинках подешевшали на 3,1%.

На вторинному ринку теж відбулося зниження цін на квартири в усіх трьох категоріях. Загалом у 2 кварталі ціни на вторинному ринку знизилися на 4,6% у порівняні до цін попереднього кварталу. Найбільше подешевшали двокімнатні квартири – їх середня ціна склала лише 91,3% від вартості таких квартир у першому кварталі цього року. Найменше змінилася ціна на вживані трикімнатні помешкання – протягом кварталу вони подешевшали лише на 0,5 %. Ціни на вживані однокімнатні квартири у 2 кварталі знизилися на 3,2 %.

Як зауважує Держстат, дані на житло наведені без урахування тимчасово окупованої території АР Крим, м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.