Росіян обкладають новим податком на нерухомість

Подписывайтесь на Telegram канал МЕтры
MackvakvaНовий податок на нерухомість з'явиться в Росії до кінця 2016 року. Вже через півроку росіяни почнуть отримувати повідомлення про сплату податку на нерухомість. Про це повідомляє газета «Известия».

Як зазначає «Известия», починаючи з 2016 року податок на майно фізосіб у Російській Федерації розраховуватиметься за новими правилами у відповідності до Податкового кодексу РФ. Органи влади 28 суб’єктів Російської Федерації прийняли рішення про застосування з 1 січня 2015 року кадастрової вартості об’єктів нерухомості в якості податкової бази.

Введення податку буде поетапним – по 20% на рік. А до 2020 року росіяни платитимуть у повному обсязі податок на нерухомість, розрахований за кадастровою оцінкою, наближеною до ринкової вартості, а не оцінки БТІ, як це було раніше. Головна проблема для громадян РФ у тому, що кадастрова вартість може перевищувати ринкову. За оцінками експертів, багато хто з власників житла будуть не в змозі сплатити податок на нерухомість.

У зв'язку з цим експерти консалтингових груп стверджують, що, зокрема, москвичам буде не під силу сплачувати податок на нерухомість, розрахований по кадастрової вартості, що посприяє їх переїзду за місто.

За словами генерального директора консалтингової компанії Berkshire Advisory Group Ірини Вишневської, податок розраховується виходячи з показників площі та вартості житла. Наприклад, господар московської однокімнатної «хрущівки» площею 30 квадратних метрів поряд з віддаленою від центру міста станцією метро «Молодіжна» вже у 2020 році платитиме близько 2838 рублів. Трикімнатна «сталінка» площею 71 квадратний метр в центрі Москви обійдеться власнику в 46 281 рубль.