Уряд дав старт Фонду енергоефективності

Подписывайтесь на Telegram канал МЕтры
Zubko

Уряд схвалив Концепцію Фонду енергоефективності. Створення Фонду дозволить підвищити ефективність споживання енергії, зменшити витрати громадян на опалення квартир і будинків, зекономити видатки на субсидії та створити нові робочі місця. За повідомленням прес-служби Мінрегіону, з такою заявою виступив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, презентуючи   Концепцію Фонду на засіданні Кабінету Міністрів України.

За словами Геннадія Зубка, схвалення Концепції Фонду енергоефективності дає старт реальній енергоефективності всієї країни та дає змогу державі допомогти кожній українській родині.

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що діяльність Фонду дозволить країні за 5 років наблизитися до європейської моделі споживання і обліку енергоресурсів. «До 2021-го маємо досягти економії 1,5 млрд куб. м газу щороку, заощаджувати щороку 5 млрд гривень бюджетних витрат на фінансування субсидій, створити 75 тисяч робочих місць. Крім того, робота Фонду дає старт розвитку малого та середнього бізнесу на ринку впровадження енергоефективних заходів», — наголосив Геннадій Зубко.